În septembrie 1940 accede la tron pentru a doua oară, până în 30 decembrie 1947, când a fost constrâns să semneze decretul de abdicare, în aceeași zi fiind proclamată republica populară. S-a reîntors în România în 1992 (într-o vizită memorabilă), iar în 1997 a reprimit cetățenia română, reîntorcându-se oficial în țară.
După revenirea în România, Regele Mihai a contribuit prin prestigiul personal la aderarea ţării noastre la NATO. A militat cauza României în lume prin vizite, conferinţe, apariţii în presă şi televiziune, alături de Alteţa Sa Regală, Ana de Bourbon – Parma şi de Principesa Margareta, desemnată succesoare în anul 1997.
La 5 decembrie 2017, Regele Mihai a murit la reședința sa privată din Aubonne (Elveția), fiind înmormântat la Mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde sunt înmormântaţi toţi regii României.
Dimensiuni:
Material:
Realizat de Valentin Tănase (6 septembrie 1954, Iași),artist plastic român. A studiat la Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București, pe care l-a absolvit în 1978. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România din 1981 și Director al studioului de Arte Plastice al Armatei din 1997. A avut expoziții personale la București, Brașov, Sibiu și Constanța și în afara țării în Lille, Roma, Bruxelles, Viena sau Beijing. A realizat lucrări de pictură murală monumentală și mozaic la Muzeul Militar Național, Ministerul Apărării, Palatul CEC și Biserica Eroii Revoluției din București.
Valentin Tănase este și unul dintre cei mai prolifici artiști de benzi desenate din România, care a produs în jur de 1.000 de pagini, în principal în genurile istorie și SF.